sunnuntai 19. helmikuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Etelä-Amerikka

J: Uudesta-Seelannista meidän matka jatkuu kohti Etelä-Amerikkaa. Meillä on parin yön välipysähdys Buenos Airesissa Argentiinassa ennen kuin jatketaan matkaa Peruun ja siellä sitten Cuscoon. Puhun varmasti meidän molempien puolesta kun sanon, että Buenos Aires on tuttu vaan nimeltään. Joo, siellä on jotain hienoja värikkäitä taloja ja joku tunnettu obeliski mutta tähän ne tiedot tuosta paikasta sitten jääkin. Mut ei se mitään, me selvitellään ja tutustutaan. Tää onki yks paras asia tällasessa maailman ympäri matkaamisessa: tutustuu uusiin paikkoihin, joihin ei ehkä muuten matkustaisi. Tällä tavalla niitä elämyksiä kerätään!




Buenos Airesista lennetään Limaan ja sieltä Cuscoon! Cusco on myös todella vieras paikka meille mutta siellä on sentään Machu Picchu! Ai että, ette uskokaan kuinka paljon mä odotan sitä. Tulee melkein kyyneleet silmiin ku mietin sitä tunnetta ku ollaan siellä Andien harjanteilla todistamassa sitä näkyä. Tulee kuitenkin vähän itsekäs olo ja huono omatunto käydä siellä, koska Machu Picchulla käy ihan järjetön määrä turisteja ja se tuhoo sitä paikkaa päivä päivältä vaan enemmän. :(

Machu Picchu kiehtoo mua sen takia, että se on jotenkin niin vaikuttava monella tapaa. Ensinnäkin se näyttää ihan uskomattomalta. Sen lisäks sen historia on todella mielenkiintoista: Machu Picchun alkuperäistä tarkoitusta ei ole saatu vieläkään selville. Ja ihan järjetöntä ajatella, että inkakaupunki, joka on rakennettu jo 1400-luvulla, löytyi vasta vuonna 1911?? Tää pistää miettiin, että paljokohan maailmassa oikeesti on vielä paikkoja, joita ei ole löydetty. Samalla todella kiehtova ja pelottava ajatus.




Cuscoon ei vielä ole kummempia suunnitelmia tuon Machu Picchun lisäksi, koska se on meille tosiaan aika tuntematon paikka. Tuossa kyllä äsken selasin Pinterestiä jonkin verran ja huh huh, kyllä siellä varmasti aikansa saa kulumaan! Tosin voi olla, että ollaan ton Machu Picchun takia melko uuvuksissa ja aika menee lähinnä voimia keräillessä. Sofialla olikin tähän liittyen hyvä pointti: ei me kaikkea tulla näkemään vaikka kuinka yritettäis. Yritän ottaa sellasen asenteen tällä reissulla, että ei se haittaa jos kaikkea ei näe ja koe. Aina voi palata takaisin myöhemmin.

Enää yks kohde jäljellä!


Kaikki kuvat Pinterestistä.

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)