sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Gili Air

J: Vietettiin pari päivää Gili Airilla ja ai että mikä paikka! Gili Air on siis pieni saari lähellä Balia ja se kuuluu sellaseen kolmen pienen Gili-saaren joukkioon. Se vei kyllä ainakin mun sydämen ihan täysin ja tuli kova halu käydä vielä noilla kahdella muullakin Gilin saarella joskus. Mehän meinattiin ensin jättää koko Gili Airin retki väliin, koska Sofialla tosiaan oli se mahavaiva ja se ei meinannut loppua. Onneks kuitenkin päätettiin lopulta varata tuo retki ja Soffen kipuilu paranikin lähtöä edeltävänä päivänä.




Mä haluan nyt selittää, miten me päästiin sinne Gili Airille koska meitä Sofian kans ärsytti ku kaikissa blogeissa vaan hehkutetaan kuinka Gili oli ihana ja kuinka sinne oli helppo päästä mutta missään ei ollut selkeitä ohjeita eikä neuvoja. Toivotaan, että tästä selityksestä on apua jollekin googlettavalle Gili-matkailijalle.

Me varattiin meidän retki sivuilta www.gilitickets.com. Toi Gilitickets bongattiin Wikitravelista (kannattaa muuten tutustua, ihan mieletön apu matkustavalle!! www.wikitravel.org) ja se vaikutti helpolta tavalta ostaa matkat Gilille ja takas. Giliticketsissa oli monta eri fast boat -vaihtoehtoa, joista sitten sai valita mieleisensä. Me summamutikassa valittiin sieltä hyvältä kuulostava Semaya One -niminen paatti. Gilin saarille helpoin ja nopein tapa on siis matkustaa tollasella fast boatilla ja päädyttiin kans siihen ratkasuun. Näihin venematkoihin sisältyy yleensä ilmaset kuljetukset tietyiltä alueilta satamaan ja paluumatkalla satamasta takaisin. Me ei kuuluttu näihin ilmasten kuljetusten alueisiin kummallakaan matkalla mutta saatiin kuljetus hotellin ovelta satamaan ja satamasta hotellin ovelle hintaan 6 e per nenä. Piti siis laittaa asiasta sähköpostia tuonne Semaya One'lle ja maksaa vaan vähän ekstraa, että sai kuljetuksen kauempaakin.





Meillä oli pieni pelko persuuksissa tosta venematkasta, koska oltiin kuultu kauhutarinoita kuinka ihmiset kiljuu ja itkee pelosta kun se paatti heiluu aaltojen mukana niin paljon. Meidän vene onneksi ei tehnyt tuota. Johtunee siitä, että se oli sen verran iso ja hintakin vähän kalliimpi. Ei kuitenkaan haluttu kitsastella tällasessa asiassa koska onhan se mukavampi matkustaa ilman, että tekee liian läheistä tuttavuutta viikatemiehen kanssa. Ja hei, hintaa tuli noin 100 euroa meiltä molemmilta yhteensä ja siihen kuulu parin tunnin pikkubussimatkat satamaan ja takas ja sitten se venematka. Ei mielestäni kuitenkaan paha hinta vaikka toki Gilille pääsee paaaaljon halvemmallakin jos haluaa nähdä vaivaa ja käyttää siihen aikaa. Me kuitenkin tykättiin tästä Semaya One'sta. Helppo, nopea ja kaikki meni todella sujuvasti.





Mut niiin, se itse Gili Air! Mikä paratiisi. Ihanaa turkoosia vettä (jota en koskaan elämässäni ennen oo nähnyt ja olin siitä ihan liekeissä koko ajan!) ja letkeä tunnelma. Tosi moni tunnisti meidät suomalaisiksi, mikä kieltämättä vähän hämmensi. En tiennyt, että Gili Air on niin suosittu suomalaisten keskuudessa. Me oltiin kaksi yötä siellä semmosessa homestay-majotuksessa. Luultiin, että se olisi siis huone jonkun kodista mutta se olikin ihan "hotellihuone". Oli kämäsin majotus tähän mennessä mutta eipä me siellä huoneessa paljon aikaa vietetty joten ei haitannut!

Eka päivä meni saarta hämmästellessä ja snorklaillessa. Ei nähty kilppareita mutta kaikkia mielettömän värisiä kaloja kyllä! Mä vähä pelkäsin kokeilla tota snorklausta ensin mutta sitten kun pääsin kokeilemaan niin en kyllä tajua mitä siinä pelkäsin. Oli kyllä siistiä! Tokana päivänä me sitten vuokrattiin pyörät ja ajateltiin, että ai ku siistiä pyöräillä saari ympäri! Mutta ei helvetti mikä työmaa. Siis se hiekan määrä!! Eihän siellä pystynyt pyöräileen ku piti taluttaa ja kamppailla tiensä ympäri saaren. Viiden kilometrin pyöräilys (se siis todella on pieni saari kun ympärysmitta on n. 5 km) meni varmaan joku puoltoista tuntia. Oli se silti kivaa, en valita! Kävellen se kuitenkin ehkä ympäri olisi kannattanut mennä.






Jos käytte Balilla niin tehkää ehdottomasti edes päivän matka jollekin Gilin saarelle! Ette tule katumaan.

- Jenni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)