keskiviikko 18. tammikuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Uusi-Seelanti

S: Jatketaanpas nyt sitten meidän reissukohteiden paljastamista! Aika loogisesti Aussien jälkeen nokkamme suuntaa kohti Uusi-Seelantia (vai Uutta-Seelantia?). Jotenkin musta tuntuu, että kumpikin ootetaan ehkä eniten juuri tätä vaihetta reissussamme. Täällä ois homman nimi se, että napataan campervan alle ja ajetaan Christchurchista (elikäs Jeesuskirkosta) Aucklandiin. Tää suunnitelma on samaan aikaan maailman siistein ja maailman pelottavin! Minähän en ole mikään varma kuski. Miten voisinkaan olla, kun ei noilla autoilla ihan hirveesti tule ajettua. Oikeestaan kuskinhommat onkin reissussa enemmän Jennin vastuulla. Toki matkan ollessa noin pitkä on munkin pakko välillä istua ratin taakse. Suunnitelma on kuitenkin se, että mä ajan ne suorat ja rauhalliset pätkät ja Jenni sitten enemmän taitoa vaativat mahdolliset kaupunkikohdat. Joita kyllä yritetään välttää parhaamme mukaan.




Ollaan kuitenkin kuultu tosi paljon juttua siitä, että vaikka se ajaminen väärällä puolen tietä pelottaa, niin ei se loppujen lopuksi niin vaikeaa ole, kunhan muistaa pitää hermot kurissa. Meillä on navikka kuitenkin kertomassa mihin mennä, eikä meillä ole mikään kiire. Rauhassa ja ilman riitoja olisi siis tarkoitus selvitä!

Jännitystä lisää vielä sekin seikka, että campervan ei ole mikään pieni auto. Itsehän en ole farmaria isommalla autolla koskaan ajanut, mutta eikös senkin taidon voi sitten tuolla väärän puolen tietä ajamalla opetella :D Ollaan niiiin hyvin valmistautuneita tähän touhuun. Tarkotus oisi siis nukkua mahdollisimman monta yötä siellä autossa. Tehään siellä myös ruokaa sillon tällön. Auto on meillä siis jo vuokrattuna! Tuolla puolen maapalloa on talvi sillon kun siellä ollaan, mutta onneksi ollaan kotonamme totuttu arktisiin olosuhteisiin niin emme varmaankaan jäädy öiden aikana.

Saatiin paljon vinkkejä mun kaverilta, joka on ollut vuoden vaihdossa Uudessa-Seelannissa, ja aletaankin seuraavaksi tutkimaan niitä kartan kanssa ja vähän hahmottelemaan meidän road tripin reittiä. Mutta siitä lisää myöhemmin!

-Sofia

Kuvat: Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)