maanantai 28. marraskuuta 2016

MAAILMAN YMPÄRI: Australia

S: Balin jälkeen meidän matka jatkuu - ylläripylläri - kohti Ausseja. Siellä pysytään itärannikolla ja oikeestaan kolutaan se suht kokonaan läpi. Tai ainakin ajetaan. Me hankitaan bussipassi välille Cairns-Sydney. Tää siis tarkottaa käytännössä sitä, että saadaan matkustaa tietyn bussifirman busseilla tolla välillä niin paljon kun lystätään, sillä ehdolla tosin että eestaas ei saa mennä, vaan pelkästään kohti Sydneytä.

Tänkin kohteen tarkempi suunnitelma on hieman auki vielä, mutta tavallaan se saakin olla auki aika myöhäseen asti. Uskotaan, että saadaan Balilla tyypeiltä paljon vinkkejä missä kannattaa käydä ja mitä tehdä, ja halutaan antaa näille vinkeille mahdollisuus. Siksi ei haluta aikatauluttaa kaikkea, vaan mennään aika tunteella ja hälläväliä-asenteella.

Sen verran kuitenkin tiedetään, että Aussien yksi isoimmista must see -kohteista me jätetään varmaan väliin. Kyseessä on siis Iso Valliriutta. Jätetään tää upeus väliin eettisistä ja ekologisista syistä. Ollaan me kyllä mietitty, että jos paadutaan reissussa liikaa niin sit mennään, mut tällä hetkellä siellä käyminen on enemmän epämiellyttävä kuin miellyttävä ajatus.



Ei varmaan haluta enää Ausseissa surffata, mutta mistä sitäkään nyt vielä tietää. Whitsundaysin saaristoon pitää päästä seikkaileen, Byron Bay on nähtävä. Menin joskus tyhmyyspäissäni lupaan Jennille, että vois hypätä laskuvarjohypyn reissussa ja tää nyt sit kai vissiin on toteutettava Ausseissa. Toivon, että jotain tulee vastaan ja tempaus on jätettävä väliin (sori jenni).

Australiaan meillä on aikaa varattuna suunnilleen kuukausi - riippuen ihan siitä, kauanko Balilla viihdytään. Ollaan varauduttu henkisesti siihen, että tän kuukauden aikana varsinkin palaa rahaa ihan hemmetisti. Varsinkin kun majotuksia on oikeestaan aika mahdoton hankkia etukäteen, niin ne tulee kyllä helposti maksaan aika paljonkin lennosta. Saas nähdä kuinka meijän käy :D

Todettiin eilen, että nyt alkaa kyl jännään. Kohta me maksetaan ekat oikeet jutut reissusta ja saahaan ekat dokumentit itelle. Se on oikeesti menoo nyt.

Kuvat Pinterestistä.

-Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)