tiistai 15. marraskuuta 2016

MAAILMAN YMPÄRI: Kiina

J: Mulla ei ikinä oo ollut mitään erityistä hinkua päästä käymään Kiinassa. Se ei ikinä ole ollut mun top-listalla mutta kyllähän se nyt kuitenkin täytyy maailmanympärimatkalla kokea. Mä haluan joskus kiertää kaikki ”maailman 7 uutta ihmettä” (olis muuten pitänyt laittaa tää siihen 30 before 30 -listalle) ja Kiinan muurihan on yks niistä.




Käytiin perjantaina höpöttelemässä Kilroyn Helsingin toimistolla tästä meidän matkasta. Sieltä lähtiessä oli jotenkin helpottava tunne kun matkailun ammattilainen totes meille, että meidän reitti on ihan järkevä ja budjettikaan ei ole täysin mahdoton. Tästä inspiroituneena kirjotellaan teille meidän kohteista tällasia jaarittelu- ja haaveilupostauksia. Lisäksi näillä postauksilla halutaan kertoa teille, mihin kaikkialle me ollaankaan menossa ja miksi. Lähempänä reissua me varmasti kirjotellaan enemmän näistä kohteista ja suunnitelmista mutta ensin ne suunnitelmat pitää kuitenkin olla edes meille selviä.




Kiinassa meidän on tarkotus viettää vaan muutama päivä. Kohteena meillä on Peking, koska tosiaan halutaan käydä siellä Kiinan muurilla ja Pekingistä käsin se onnistuu hyvin. Siellä on myös joka turistin (vaikka ei itseämme turisteiks luokitellakaan) must-see Kielletty kaupunki ja Taivaallisen rauhan aukio. Muuten ajateltiin vaan tallustella ympäriinsä ja ihmetellä kaikkia mielettömiä rakennuksia. Mun mielestä tollanen yleinen pällistely ja kartalta hukkuminen on paras tapa tutustua uuteen maahan ja kaupunkiin. Hienoimmat paikat löytyy usein vahingossa eikä matkaoppaan maksetuista mainoksista.

Meillä on Kiinaa varten aika rajallinen aika ja ollaankin ajateltu, että pysyttäis Pekingin sisällä. Siellä riittää nähtävää ihan tarpeeksi – moni asia jää varmasti myös näkemättä. Uskon, että parissa päivässä joko vihastuu tai ihastuu Kiinaan ja sen kulttuuriin. Tietää, että tarvitseeko vielä joskus tulla takaisin vai ei (vahva veikkaus on, että takaisin on päästävä).

Kuvat Pinterestin syövereistä.


- Jenni

2 kommenttia:

  1. Oi mahtavaa jee! Näitä postauksia oo innoissani jo ootellu :) Voi vitsit että tuutte reissulla näkee niin paljo eri kulttuureita, ihan tässä kateudesta vihertyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että on ainakin yksi, joka odottaa näitä postauksia! :) ei millään malttais odottaa, että pääsis jo katteleen niitä eri kulttuureja :D Kiinassakin on varmaan hauska kuulua tietyllä tavalla vähemmistöön ku on länsimaalainen!

      Poista

Kommentit piristäisivät päivääni :)