lauantai 18. toukokuuta 2019

TRANS-SIPERIA: Moskova ja Jekaterinburg


Meillähän ei näissä kaupunkipysähdyksissä ollut loppujen lopuksi hirveästi aikaa tutustua paikkoihin, joten ei otettukaan asiasta mitään paineita. Mä olin vähän katsonut etukäteen jotain paikkoja, joita oisi kiva nähdä jos kerkiää. Ja mikä tärkeintä, olin katsonut geokätköjä valmiiksi. Ollaan jo ennenkin todettu, että niitä etsimällä näkee kivasti kaupunkia. Kätköjä ei vaan juuri ollut tarjolla enää Moskovan jälkeen, mutta haettiin ne, mitä voitiin.



Hieman erikoisempi nähtävyys oli Moskovassa valtionkirjasto. Harkassa sain kehotuksen mennä tsekkaamaan kirjastoa enkä muista, että olisin koskaan ulkomailla käynyt, joten olihan tähän tartuttava. Kirjasto oli valtava, mutta kirjoja emme sieltä löytäneet ala-audan kahta hyllyä lukuunottamatta. Hämmentää. Muuten Moskovassa kiersimme aika perus turrenähtävyydet.




Ekana päivänä paikat olivat niin täynnä muita turisteja, että päätimme herätä aamulla 5.30 ja mennä mestoille ennen muita. Päätös oli hyvä, koska paikalla oli vain muutama muu, joten saimme kuvailla rauhassa (sekä etsiä geokätköjä).


Moskovan jälkeen seuraava pysähdys oli Jekaterinburgissa, jossa meidät yllätti talvi. Miksi aina reissaamme kesälomillamme paikkoihin joissa on talvi? Uutta-Seelantia muistellessa. No, onneksi ei ollut mitenkään liian kylmä. Eikä lumi Jekaterinburgiin jäänyt, vaan seurasi meitä loppujen lopuksi Mongoliaan asti.





Jekaterinburgissa oikeastaan ainoa etukäteen katsottu kohde oli tuo ylläolevassa kuvassa oleva huputettu rakennus. Mikä tuuri, että se oli juuri tuolloin huputettu. Ärsytti ja nauratti. Jekaterinburgin ainoa kävelyetäisyydellä oleva geokätkö oli myös otettu pois käytöstä edellisenä päivänä. Eipä tällaisten saa antaa häiritä, täytyy vain nauraa päälle ja todeta, että paska säkä. Niin me tehtiin.


Kirkkoja tuolla tuntui olevan ihan joka paikka täynnä - kaupungista riippumatta. Tämmöset nopeet kaupunkipysähdykset toimi musta ihan hyvin tossa alkumatkasta. Nähtiin vähän monesta paikasta.

Seuraavaksi Baikal-järvelle.

- Sofia

2 kommenttia:

  1. Aika jännä toi kirjasto, missähän piiloissa ne kirjat oli siellä :-D Ihanan värinen toi viimesen kuvan kirkko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hämmentää! Aika monen oven taa kuitenki kurkittiin :D

      Poista

Kommentit piristäisivät päivääni :)