perjantai 7. heinäkuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Australian ensimmäinen pysähdys - Cairns

J: Löydettiin tiemme Balilta Australiaan! Lennettiin Cairnsiin ja nyt ollaan oltu täällä pari päivää. Käytiin eilen Cairnsin Botanic Gardensissa eli jonkinlaisessa kasvitieteellisessä puutarhassa ja oli kyllä upea paikka. Australian luonto on kaunis.

Puutarhan lisäksi ollaan vaan hengailtu ja kierrelty kaupunkia. Tää on yllättävän pieni kaupunki ja meidän hostelli on todella hyvällä paikalla, joten kaikki oleellinen on kävelymatkan päässsä. Täällä jaksaa kävelläkin enemmän kuin Balilla sillä lämpötilat on vähän siedettävämpiä.





Meidän suunnitelma Australian suhteenhan on se, että liikutaan bussilla reilu kolme viikkoa itärannikkoa Cairnsista Sydneyyn asti. Ostettiin Greyhoundin hop on hop off -bussipassi, mikä tarkoittaa sitä, että saadaan tolla passilla matkustaa Greyhoundin busseilla silloin kun halutaan. Bussipassilla saa liikkua vain yhteen suuntaan (eli ku lähdetään Cairnsista, ei voida tulla enää tuolla bussipassilla takas Cairnsiin). Suunnitelmana on tehdä muutamia parin päivän pysähdyksiä matkan varrella Sydneyyn. Pidemmät pysähdykset tehdään varmaankin Brisbanessa ja Sydneyssä - niissä molemmissa ollaan varmaan nelisen päivää. Kolme viikkoa on loppujen lopuksi aika lyhyt aika muutaman tuhanen kilometrin liikkumiseen jos haluaa nähdä ja tehdä paljon matkan varrella.

Tänään me sitten lähdetäänkin Cairnsista eteenpäin Townsvilleen. Townsvillessä mennään sellaiselle saarelle kuin Magnetic Island ja siellä pitäisi sitten nähdä ihan luonnossa koalia ja muuta mukavaa. Toivottavasti ei tarvitse pettyä!



Kuvat ovat juurikin sieltä Cairnsin Botanic Gardensista.


- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)