lauantai 29. heinäkuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Yhteenveto Australiasta

S&J: Matka jatkuu taas, joten on yhteenvedon aika! Rahajutut on taas vähän sinnepäin ja vähän vähemmän kategorisoitu. Emme tiedä kuinka montaa raha-asiat kiinnostaa, mutta itse kiinnitämme niihin aina huomiota muiden reissujuttuja lukiessa, joten ihan siitä syystä hieman näistä kerromme. Voipahan vanhemmatkin siellä sitten kauhistella, mihin tyttärien rahat oikein menee.


Reilu kolmen viikon ajalla Australiassa tilimme tyhjeni seuraavasti:

suusta alas (eli syötävät ja juotavat asiat) 448,7e
nukkuminen 535,7e
liikkuminen menopeleillä 78,53e
kortit ja tuliaiset 40,46e (eli lähinnä kortit, arvostakaa ystäväisemme postia, koska se tulee aika kalliiksi :D)
tekemiset 509,65e
muu sälä 166,45e

yhteensä vähän reilu 1 700 euroa per naama sinne meni. Summasta puuttuu Greyhoundin bussipassi, koska se maksettiin etukäteen. Ei me oltu mitään budjettia etukäteen tehty, mutta vähän katsottu suuntaa sille, että paljoko mahollisesti menis rahaa. Hieman enemmän saatiin rahaa palaan, mutta todettiinkin, että laiskuudesta on maksettu. Tehtiin me ruokaa itsekin, mutta oishan sitä useemmin voinut. Australiassa myös aktiviteetit oli aika hurjia (mitä ny hypättiin koneesta alas) niin ne vähän nosti tota hintaa :D


Australia oli meille molemmille paras kohde tähän mennessä. Balilla aika meni vähän liikaa ehkä makoiluun - se oli meille se tän reissun "loma".  Täällä Australiassa ollaankin sitten oikeesti päästy reissauksen makuun. On ollu jotenki niin siistiä vaihtaa paikkaa aina muutaman yön välein ja yöpyä vähän kämäsissäkin hostelleissa. Tätähän se reissaus on. Australiassa tuli nähtyä ja kierrettyä 8 kaupunkia reilun kolmen viikon aikana, mikä alkaakin tuntumaan pienenä väsymyksenä. Jokanen kaupunki oli kyllä vierailun arvonen, ihan mielettömiä paikkoja omalla tavallaan kaikki. Australiaan on ehdottomasti päästävä vielä uudelleen! Eihän tässä muutaman viikon aikana ehtinyt nähdä kuin ihan minimaalisen osan tästä upeesta maasta.

- Sofia ja Jenni

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Itse asiassa selvis juuri että meillä oli taas väärä valuuttalaskuri, joten parisataa vähemmän meni oikeesti :D

      Poista

Kommentit piristäisivät päivääni :)