perjantai 28. heinäkuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Blue Mountains

Kolme siskoa

S: Sydneyn keskustasta pari tuntia junalla körötellen pääsee aivan upeaan luontokohteeseen. Nimittäin Blue Mountainsin kansallispuistoon, joka on myös yksi UNESCOn maailmanperintökohde. Jäimme junasta Katoomban kaupunkiin ja paikallisbussilla pääsi todella kätevästi aseman lähettyviltä Echo Pointille, josta kuuluisat Three Sisters -kivet näkyivät. Kivimöllyköiden tarina on aika hauska. Kolme kiveä ovat sisarukset Meehni, Wimlah ja Gunnedoo. Tytöt kuuluivat Katoomban heimoon, mutta pahaksi onnekseen menivät rakastumaan toisen heimon poikiin. Sellasta touhua ei hyvällä silmällä katottu, vaan se oli ehdottomasti kiellettyä touhua. Pojat kuitenki päätti ryöstää tyttöset itelleen, mistä alko sit heimojen välinen sota. Heimovanhin muutti tytöt kiviksi, ettei ne kuolis sodan aikana, mutta vanhus otti ja meni ite kuoleen. Tietysti ainoastaan hänellä oli taito muuttaa tytöt takas tytöiks, joten siellä ne nyt kivinä edelleen möllöttää ja venaa miehiään. Mitä tästä opimme? Miehiä ei odoteta. Yllä olevassa kuvassa vuoret näkyy aika kaukaa, mutta kävimme myös ihan vieressä. Hienoina naisina totesimme, että "käytiin tökkäämässä yhtä siskoa pyllyyn".




Mä olin nokkelana likkana kattonut netistä etukäteen, että joo joku 4 kilsan lenkki menee kaikkien oleellisten touhujen läpi ja sen pitäs olla iisi kävely. Käppäiltiin onnellisena menemään upeissa maisemissa ja tongittiin pari geokätköä esille. Jossain vaiheessa sitten todettiin, että ei tämä ole lenkki vaan suora polku ja samaa reittiä on mentävä takas. Eikä ne kilometrit nyt kyllä myöskään paikkaansa pitäneet. Eipä siinä, hienoja maisemia ne samat maisemat oli toiseenki kertaan :D Katoomban vesiputoukset nyt jäi vain näkemättä kun oli jo hieman nälkä ja sinne olisi ollut tunnin kävely Echo Pointilta. Tosin hämmentää nää näiden välimatkojen kertominen ajassa. Luulis, että ne kilometrit olisi hieman oleellisempi tieto, koska ihmiset kävelee hiukan eri tahtia.


Piti pelleillä :D


Vuorilla oli tosi kolea ilma. Tuli oikein kotoisa olo hupparissa ja tuulitakissa <3. Blue Mountaisilla riittäisi tekemistä ja näkemistä moneksi päiväksi, mutta me tyydyttiin nyt vain tälläiseen pikavisiittiin.




- Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)