lauantai 22. heinäkuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Kolme kaupunkia

S: Edellisestä postauksesta onkin jo pienoinen tovi vierähtänyt ja ollaankin jo kolmannessa kaupunkissa Noosan jälkeen. Ei oo oikein ollut mitään kerrottavaa, vaikka paljon ollaan kyllä tehty ja nähty taas. Kamera on pysynyt aika visusti laukussa, vaikka olishan noita kuvattavia maisemia ollut. Vähän on ehkä sellaista reissuväsymystä havaittavissa. Ollaankin nyt parina iltana tungettu kuulokkeet korville ja katsottu Netflixiä. Tehnyt ihan hyvää vain olla.


Brisbanessa oltiin montut auki ja hämmentyneitä, kun oltiin pitkästä aikaa ihan isossa kaupungissa. Kokeiltiin ekaa kertaa Uberia ja mentiin jälleen kasvitieteelliseen puutarhaan. Jenni opetti kalkkunalle, miten aidan toiselle puolelle pääsee, kun se raukka oli jumissa. Nähtiin isoja ja ällöjä hämiksiä. Etsittiin geokätköjä. Shoppailtiin vähän lämpimämpää puettavaa päälle, koska Australian talvi yllätti. Käytettiin kaksi tuntia lautalla, että päästiin vartiksi syömään hienoa lättyä eat street marketille. Ihailtiin Brisbanen valoja pimeällä lautalta käsin. Oltiin hostellissa, jossa kirjahyllyssä oli paljon suomalaisia kirjoja ja lattialaudat narisi.




Gold Coast yllätti myös kaupunkimaisuudellaan. Ja vedellään - vesistöä oli joka paikassa. Gold Coastilla tehtiin hullunkurisia asioita. Käytiin pelihallissa, otetiin kuvat kuvauskopissa (mikä tommosen oikee nimi on?), yritetiin onkia Pikachua pelikoneesta, käytiin Infinityssä laservalojen sekamelskassa ja syötiin maailman parasta halloumhampparia.



Byron Bayssa ollaan nyt vikaa iltaa. Tultiin tänne huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Tässä lähellä on Australian isoimmat festarit menossa, joten majapaikkojen hinnat on taivaissa, mutta kaupunki on ollut pari päivää ihan tyhjillään. Ollaan tämmösessä hostellissa, joka on tunnettu hippipaikkana. Koko Byron Bay on tosin tunnettu hipeistään. Tuntuu tosin, että nää hipit on wannabe-turistihippejä ja niitä aitoja, oikeita hippejä ei tällä seudulla enää hirveästi ole. Tää hostelli on myös meidän eka bilehostelli, ollaan onneksi tähän mennessä näiltä vältytty. Öisin pauhaa musiikki eikä toisten yöunet taida olla kovin suuresti muiden mielessä - ei työntekijöidenkään kun he aamulla siivoavat ja huutelevat toisilleen ohjeita.

Kierrettiin taas muutaman kilsan lenkki, joka vei majakalle. Hengattiin siellä yli tunti katsellen delfiini- ja valasparvia. Ollaan syöty taas hyviä hamppareita, ihailtu auringonlaskuja ja linnunrataa. Tänä aamuna kömmittiin pimeässä aamulla rantaan istumaan ja ihailemaan auringonnousua.

Ei saanut Jenni kolikkoa kiikareihin


Byron Bay on kyllä muuten valloittanut. Pieni paikkahan tämä on eikä täällä kamalasti tekemistä ole, ellei humalassa halua hillua. Meille tämä oli kuitenkin hyvä hengähdystauko. Ollaan juteltu paljon niin lapsuusmuistoista kuin tulevaisuuden unelmista. Pohdittu ja opittu. Reissu on kohta puolessavälissä ja kumpikin on vähän epävarma siitä, mitä oikein asiasta ajattelee. Aika on mennyt tosi lujaa, mutta myös tosi hitaasti. Hämmentävää.

- Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)