sunnuntai 20. elokuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Ei nähty luolamiehiä

J: Täällä on ollut nyt pari päivää suhteellisen hyvä ilma (lue: sataa vain silloin tällöin), joten ollaan otettu siitä kaikki irti. Ollaan turisteiltu nyt oikein olan takaa - käytiin Waitomossa vierailemassa kolmessa luolassa ja seuraavana päivänä käytiin moikkaamassa hobitteja Matamatassa.

Ensin oli tarkoitus käydä Waitomossa vaan kiiltomatoluolassa mutta siihen mukaan sai pakettihinnalla kaksi muutakin luolaa niin käytiin sitten katsomassa kaikki. Kiiltomatoluola oli noista ehdottomasti se upein. Oli ihan mielettömän näköstä katsella niitä kiiltomatoja pimeän luolan katossa - se oli ihan ku pieni tähtitaivas. Siellä ei saanut ottaa kuvia, joten matoja ette valitettavasti nää muuta kuin itse luolissa käymällä. Kiiltomatoluolakierros kesti n. 45 min, joista vietettiin kiiltomatoja katselemassa ehkä joku 10 min. Tuli pieni kusetuksen maku, mutta oli se silti hieno kokemus.



Kaksi muuta luolaa (Ruakuri ja Anarui) olivat melko samanlaisia keskenään. Historialtaan toki erilaisia. Me ei oikein tykätty Sofian kanssa siitä, että nää luolakierrokset oli opastettuja. Oltais ehkä mieluummin kierrelty keskenään ihmettelemässä, noi opastetut kierrokset oli vähä liian hidastahtisia meidän makuun. Nuo luolakierrokset olivat siinäkin mielessä vähän huonosti järjestetty, että oppaat olivat kaikissa kolmessa luolassa eri ihmiset ja he toistivat samoja asioita keskenään. Jouduttiin siis kuuntelemaan kolme kertaa, miten kalkkikivi muodostuu luolissa. Ei ehkä ihan rahanarvonen paketti mutta tulipahan käytyä eikä jää mietityttämään mitä luolissa olisi ollut! Jos olet käymässä Waitomossa niin suosittelen kuitenkin jättämään ehkä joko Ruakurin tai Anaruin pois. Jompikumpi näistä + kiiltomatoluola olisi meillekin riittänyt hyvin.



- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)