lauantai 19. elokuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Jälleen kuulumisia kuvien kera


S: Pakko hyödyntää hetkellisesti toimiva nettimme ja kertoa nopeasti jälleen kuvien saattelemana, että mitäs ollaan touhuttu.





Eteläsaaren pohjoisosassa Pictonissa meidät yllätti lämpö ja aurinko. Oltiin kuitenkin jo monta päivää ajeltu vesisateessa länsirannikkoa pitkin. Siirryttiin 12.päivä laivalla pohjoissaaren puolelle. Pohjoissaari oli aluksi pelkkää vesisadetta. Yötä päivää, jatkuvasti. Oltiin toinen yö Levinissä, missä mun kaveri oli aikoinaan vaihdossa, ja siellä onneksi hetkeksi sade hellitti ja päästiin kävelemään Arapaepae-lookoutille, jonne kaverinikin useasti kuulemma kapusi.



Meidän piti käydä Tongarirolla tulivuorimaisemia katsomassa, mutta ylläripylläri sato ja oli niin sumusta, että ei siellä mitään nähnyt. Lunta vaan pukkas yhtäkkiä päälle. Seuraava sateeton hetki oli Taupossa, jossa onneksi olikin sitten vähän tekemistä ja nähtävää, niin saatiin kelit hyödynnettyä. Käytiin katsomassa Huka Falls -koskea? Vesiputousta? En oikein tiedä mikä tuo oli, mutta lujaa tuli vettä kosken kaltaisessa paikassa :D Vesi oli upean turkoosin väristä ja näytti ihan porealtaalta.




Käytiin myös kävelemässä tunnin Craters of the Moon -kierros. En nyt osaa selittää oikeilla termeillä, kun en niitä ole selvittänyt, mutta paikassa tuli kuumaa höyryä maan alta ja siellä oli sellasia kraatereita, joiden pohjalla muta kupli kuumuudessa :D Tarpeeksi ymmärrettävää? Oli aika siistin näköistä. Varsinkin, kun koko paikka ilmaantu eteen ihan puskista. Maan alta kuului paikka paikoin tosi kovaa huminaa. On tää luonto vaan edelleenkin niin kovin ihmeellinen.

Ollaan käyty myös Waitomon tippukiviluolissa ja Matamatan Hobittilassa, mutta niistä kuvia myöhemmin!

- Sofia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)