sunnuntai 27. elokuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Yhteenveto Uudesta-Seelannista

S&J: Taas on aika vaihtaa maisemaa - tänään illalla hypätään koneeseen ja istua tönötetään siellä melkein 12 tuntia. Sit alkaakin Etelä-Amerikan valloitus!

Sitä ennen kuitenkin taas tuttuun tapaan jorinat rahasta. Sinnepäin ja suunnilleen mennään taas ja hinnasta puuttuu campervanin vuokra, koska se maksettiin etukäteen jo eikä edes nyt suorilta muisteta paljonko se oli :D

nukkuminen 218e
suusta alas 367e
bensa 361e
kortit, tuliaiset, muistot 53e
aktiviteetit, pääsymaksut yms tekemiset 321e
kaikki muu (pari taksia, vaatteet, gps, lautta, sellasta) 326e
+ Sofian tatska, mutta sitä ei lasketa

Eli reipas 1600e meni per lärvi. Aika paljon rahaa, mutta aika paljon me sillä saatiinkin.




Ajateltiin kertoa tässä muutama plussa talvella Uudessa-Seelannissa matkustamisesta, koska siitä meiltä on paljon kyselty. Kuinka pärjätään ja onko kylmä? Päädyttiin kertomaan vain plussista, koska miinuksista kertomiseen menisi aivan liikaa aikaa :D Positiivisuuden kautta.

- Auton lakanat haisi vain silloin tällöin aikaisempien asukkien hielle eivätkä koko aikaa niin kuin varmasti kesähelteillä olisivat haisseet.

- Leirintäalueet oli aina sen verran tyhjiä, että niihin mahtui. Välillä oltiin ainoatkin vieraat, jolloin esimerkiksi vessajonoa ei päässyt kertymään.

- Leirintäalueiden hinnat olivat myös melkein puolet kesän hintoja alhaisempia.

- Aurinko ei paistanut ajaessa kovin usein silmiin (miten niin keksimällä keksitään näitä)

- Campervanissa ei joutunut hikoilemaan (:D)

- Ruoka ei mennyt pilalle. Banaanit säilyivät jopa kaksi viikkoa mustumatta.

- Ei ollut ruuhkia ja parkkipaikkoja löytyi.

- Aktiviteetteihin pääsi saman päivän aikana eikä tarvinnut varailla etukäteen.

- Nähtävyyksiä sai katsella omassa rauhassa eikä tarvinnut väistellä muita ihmisiä mitenkään liikaa.

- Kilometrejä ja nähtyjä maisemia kertyi paljon, koska oli pakko ajaa koska autostakaan ei tehnyt mieli poistua vesisateeseen (tosin miinuksena tietysti se, että ei sumulta ja sateelta niitä maisemia aina nähnyt).

- Autoissa on lämmittimet, joten öistä ei tule kylmät. Tosin me löydettiin meidän lämmitin viimeisenä päivänä, mutta silti ollaan elossa.

- Leirintäalueilla sai pieniä etuja (ylimääräistä wifiä, ei kiire lähteä pois yms), koska he tykkäsivät että saivat asiakkaita.




Ei saa nyt ymmärtää meitä väärin, oli oikeesti aivan törkeän siisti kokemus! Suositellaan silti, että tänne kannattaa tulla kesällä :D Mekin ollaan jo suunniteltu kesäreissu tänne, mutta se ei sisällä campervania. Olisihan siinä vehkeessä pirun kuuma kesähelteillä.

- Sofia ja Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)