perjantai 16. kesäkuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Ensimmäiset kömmähdykset

J: Kirjoitettu 10.6



Reissu ei alkanut ihan stressittömissä merkeissä. Ostettiin junaliput Helsinkiin jo viikkoja sitten ja ajateltiin silloin, että hyvinhän tuossa on aikaa kun VR:n pitäisi olla perillä lentokentällä klo 16.37 ja lento lähtee klo 18.20. Ei vaan otettu huomioon, että meillähän on ruumaan menevät rinkat mukana ja niiden piti olla tsekattuna sisään klo 17.20. Molemmat on niin tottuneita matkustaan pelkillä käsimatkatavaroilla, että tuollanen pikku seikka unohtui. Ehdittiin kuitenkin ilman ongelmia – onneksi VR ei pettänyt meitä tällä kertaa. Pieni sydänkohtaus kyllä saatiin kun Tikkurilassa hypättiin vaan ensimmäiseen junaan, joka asemalle tuli ja tajuttiin vasta junassa, että eihän tän junan vielä pitänyt lähteä. No, onneksi senkin suunta oli lentokenttä ja päästiin aikaisemmin kentälle kuin oli tarkoitus.

Seuraava kömmähdys tulikin sitten jo lentokentällä. Mentiin turvatarkastuksesta läpi ja jäätiin kahvilaan istumaan. Kahvilassa tajusin, että olin jättänyt passini ja lentolippuni turvatarkastukseen! Tsiisus mikä lahopää. Sofia varmaan kiittää. Äkkiä sit vaan takas turvatarkastusta kohti. Onneksi passi ja lentolippu löytyi nopeasti ja päästiin jatkamaan matkaa.

Lento meni aika mukavasti torkahdellen ja leffoja kattellen. Pekingiin päästyämme otettiin taksi hostellille (siis vajaan tunnin taksimatka makso about 10 euroa!!) ja saatiin kuulla, että meidän hostelli oli mokannut ja ylibuukannut meidän huoneen. Päästiin sit yhdeks yöks heidän sisarhotelliinsa, joka oli sadan metrin päässä tästä hostellista. Tää hotelli oli aika paljo mahtavampi ku meidän alkuperänen hostelli. Hintakin oli 91 euroa yöltä kun taas toi meidän hotelli oli 77 euroa koko neljältä yöltä! Eikä meidän tietenkään tarvinnut maksaa mitään ylimääräistä vaan hostelli makso erotuksen. Loma alko luksuksella. Okei joo, ei toi 91 euroa yöltä Suomessa olis melkein mitään mutta täällä on hintataso pikkasen matalampi ja sen takia hotelli olikin tosi hieno tohon hintaan.





Ekana päivänä tarkotuksena oli mennä luonnontieteelliseen museoon metrolla. Noh, ajettiin metrolla kaks kertaa ohi kunnes luovutettiin ja tultiin hotellille nukkuun (oikeen maailmanmatkaajat, eikö vaan?). Yleensähän metrolla on helppo mennä paikasta toiseen mutta se kummasti vaikeutuu sillon ku paikannimet on luokkaa zingzangzong ja toisen paikan nimi zangzingzong. Kaikki näyttää näin länsimaalaisen silmiin samalta. Täällä ei myöskään pysty ostaan mitään päivälippua tai parin päivän metrolippua vaan aina pitää ostaa erikseen lippu matkalle (tai ainakin näin me ollaan päätelty). En tiedä millainen systeemi näillä ihan paikallisilla on koska menishän tuohon nyt hermot kun meilläkin tuntuu jo menevän. Metrolipun takana lukee vähän hämäävästi, että lippu käy vaan sillä asemalla mistä sen on ostanut. Noh, mehän toteltiin tätä ja ostettiin aina uus lippu vaihtaessa metroa. Onneksi tänään tajuttiin, että ei se voi noin mennä ja lopetettiin turhien lippujen ostaminen. Luultiin siis aluksi, että lippu käy vaan yhdelle linjalle kerralla ja jos välissä pitää vaihtaa linjaa samalla matkalla, pitää ostaa uusi lippu. Heh heh, onneks lipuilla on se parikytä senttiä hintaa niin ei nyt hirveesti keventänyt kukkaroa. Otettiin aina kuva määränpään aseman nimestä ja näytettiin sitä tiskillä. Nimien lausumisesta kun ei olisi tullut yhtään mitään.



Peking ei kaupunkina oo vielä ihan vakuuttanut, täytyy myöntää. Onhan tää upee paikka mutta ei ole vielä ainakaan päässyt mun lempikaupunkien joukkoon. Ehkä tää oli turhan iso kulttuurishokki näin alkuun tai jotain. Menee hirveesti energiaa matkustamiseen paikasta toiseen ku suurin osa kylteistä on vaan kiinaksi ja sit joutuu vähä arpoon, että mihkäs sitte. Toinen energiaa kuluttava asia on se, että joutuu miettiin mitä voi syödä. Me molemmat todella herkkävatsaisina ei uskalleta oikein syödä mistään katukeittiöistä tai vastaavista ja halutaan, että ravintola näyttää siistiltä ja ainakin luo illuusion siitä, että ei sieltä vatsa sekaisin mene. Vielä ollaan vältytty mahataudeilta mutta meidän ruokavaliokin on kyllä ollut todella todella niukka.

Huomenna suunnitelmissa olisi sitten Kielletty kaupunki! Ai että, se on kyllä varmasti kaunis ja näkemisen arvonen paikka!

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)