lauantai 3. kesäkuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Pakkaaminen

S: Mä nyt teen tän pakkauspostauksen oman pakkaamiseni mukaan. Turha tätä on yhdessä tehdä, koska meillä on samat kamat kuitenkin ja kerron tähän kyllä niitä yhteisiä juttuja. Voin sitten kaivella reissun loputtua tän arkistoista ja kertoa, mikä kaikki oli turhaa. Tää postaus on nyt myös aikamoinen vuoropuhelu niin teidän lukijoiden kuin Jenninkin kanssa. Ei mulla nimittäin oo mitään hajua siitä, oonko ottamassa oikeita ja järkeviä juttuja mukaan! Ties vaikka jotain todella oleellista olisi unohtunut. Kommentoikaa siis rohkeesti ja kyseenalaistakaa!

Sit kans heti alkuun pahoittelut kuvattomasta postauksesta. Otin kyllä työllä ja tuskalla kamerallani kuvat (oli ihan onnettomia, ette menetä mitään), mutta huomasin vasta nyt, että kamerani muistikortti ei mee tähän mun pikkukoneeseen enkä jaksa kaivella isoo konetta esille. Ja kameran johdot on jossain banaanilaatikossa tulevan kämppäni häkkivarastossa. Näillä mennään.

Ollaan Jennin kanssa luettu useita blogeja ja muita tekstejä maailmanympärimatkoista ja pakkauslistoista. Niiden pohjalta tätä touhua alettiin sitten miettiä. Meillä noi lämpötilat vaihtelee +7-+37 asteen välillä, että pitäs olla kevyttä ja lämmintä mukana. Me ei kuitenkaan ruveta mitään villapaitoja raahaan mukana yhden kohteen takia, vaan ostetaan paikan päältä! Kirppiksiä on olemassa muuallakin ja sieltä on kätevä ostaa lyhyeen tarpeeseen vaatetusta.

Mulla on myös ollut vähän sellanen politiikka, että otan sellasia vaatteita mukaan, jotka voin ihan hyvillä mielin jättää matkan varrelle. Tarviin muutenkin todella paljon uudistusta vaatekaappiini, joten ei haittaa reissussa heittää ne vanhat lörttötopit kiertoon ja ostaa uusia tilalle! Ehkä vähän huijaan itselleni hyvän omantunnon tässä, mutta yks hailee.

Me kumpikin hankittiin rinkka tälle reissulle. Mulla on 58 litranen Fjällrävenin Kaipak ja Jennillä oli joku 55 litranen rinkka, josta en muista muuta. Kysykää jos kiinnostaa. Kuultiin vinkkiä että kannattaa ostaa sellanen rinkka, missä on yks iso tasku. Itse totesin tän vaelluksella vähän vaikeeksi, mutta toivotaan, että tälläsellä reissulla se olis sitten kätevämpi. Muuten rinkka tuntu tosi hyvältä, kun tosiaan parin päivän vaelluksella sitä testailin! Ostin sisäpusseja, joihin saa vaatteet kätevästi rullalle ja ne löytää helpommin. Mun pussit on sellasia, että tausta on kangasta ja edusta verkkoa. Olis kannattanut heti ostaa vedenpitävät ja kunnon tiiviit pussit, koska vaelluksilla ne olis ollut järkevät, mutta kyllä noi nyt tän 3 kk ajaa asiansa! Lisäksi mulla on Haltin perus reppu mukana. Siinä on tullut raahattua kamaa paljonkin ja luotan siihen, että se toimii reissussa loistavasti. Käytän sitä myös käsimatkatavaralaukkunani. Sit listaan.

VAATTEET:

tuulitakki
nahkatakki
huppari
kollaripaita
t-paita
3x lörttötoppi
farkut
haaremihousut
farkkushortsit
mekko
urheilupitkähihanen
2x urheilutoppi (toinen tekninen, toinen sellanen hiutula mitä voi muutenkin käyttää)
treenitrikoot
urheilushortsit
2x bikinit
3x rintsikat (yhet normi, yhet kaarettomat ja yhet urheilu)
epämääräinen läjä alusvaatteita (en oo vielä päättäny monetko, ehkä vaan heitän kaapista tosiaan jonkinlaisen läjän rinkkaan)
lentosukat
villasukat
tuulihousut (tiiän, että parissa kohteessa nää ois ihan hyödylliset, mutta en oo vielä päättäny, että otanko kuitenkaan. Jenni, mitä mieltä? :D)
huivi (en ehkä ota, vaan ostan matkalta, koska pakkasin laatikoihin kaikki hienot huivit :D)
ballerinat (tai helpot tennarit, en oo vielä päättänyt)
lenkkarit
yöpaita

HYGIENIA YMS

aurinkorasva
kosteusvoide (menee nassuun ja muualle)
hiusharja ja -kampa
minipesuaineet
minilakka
minikuivashamppoo
vähän pyykinpesuainetta
hyvin raa'asti karsittu meikkipussin sisältö
hyttysmyrkky (pitää muistaa ostaa)
meikinpoistoaine (oletan, että Jenni pakkaa)
laastareita normeja ja rakkoja
lääkkeet (särkylääkkeet, mahalääkkeet, maitohapot, reseptilääkkeet ja niille englannin kieliset reseptit tulostettuna)
savetteja
hammasharja ja -tahna
dödö
ja kaikki muut sellaset normaaliin elämään kuuluvat asiat, jotka saatoin nyt unohtaa mainita

SÄLÄ

pokkari ekalle lennolle (:D hitto tuun kuluttaan näitä)
pari päiväkirjaa
passi ja muut dokumentit kansiossa
parin ekan kohteen rahat ja hieman euroja käteisenä
kettinki ja lukko
matkapyyhe
tyynyliina
niskatyyny, silmälaput ja korvatulpat
kynä, jonka ympärillä hieman jesaria ensihätään (veljen vinkki!)
ompelupakkaus (yritän muistaa pyytää tän äitiltä, toivottavasti muistan)
läppäri ja laturi (jenni ottaa kameran/kamerat)
puhelin ja laturi
matka-akku
kuulokkeet
taskulamppu
päiväreppu
minilaukku
pussireppu
kangaskassi
adapterit
muistikortti
lompakon sisältö piilotettuna pitkin poikin reppuja (mulla on kolme pankkikorttia, pitäs riittää!)
pyykkinarua pätkä (muistakin pyytää iskältä tämä)
aurinkolasit
rinkan sadesuoja

Kauhee litania tavaraa, mutta tosiasiassa rinkka tuli puoleen väliin täyteen ja päiväreppukin mahtuu sinne sisälle, ettei tarvii kentille mennessä raahata miljoonaa reppua!

Aiheuttiko hämmennystä vai kuulostaako ees suurin piirtein hyvältä? Ja Jenni, sano jos jotain jäi :D

- Sofia

3 kommenttia:

  1. Hui ku toi lista tuntuuki pitkältä näin luettuna! Mut noista tuulihousuista sen verran, että eikös treenitrikoot aja melkein saman asian? On ne toki vähä kylmemmät. Itsellänihän ei ees oo tuulihousuja jotka mahtuis jalkaan :D
    Mut hyvältä näyttää! Mä pakkaan omani huomenna ja vinkkailen sit jos jotain puuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo lähinnä mietin tiekkö uudes-seelannis ja varmaan peruski jos kerran aamuyöllä lähetään sinne machu picchulle nii pitäskö olla sekä trikoot että tuularit päällekäin 🤔 mut toisaalta ehkä tuokin on sellanen että jos tuntuu siltä niin hankkii matkalla! Kun ei kerran oo varma. Ja jos sulla ei oo nii ollaan sit samas venees 🌚

      Poista
  2. Hui ku toi lista tuntuuki pitkältä näin luettuna! Mut noista tuulihousuista sen verran, että eikös treenitrikoot aja melkein saman asian? On ne toki vähä kylmemmät. Itsellänihän ei ees oo tuulihousuja jotka mahtuis jalkaan :D
    Mut hyvältä näyttää! Mä pakkaan omani huomenna ja vinkkailen sit jos jotain puuttuu!

    VastaaPoista

Kommentit piristäisivät päivääni :)