sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Yhteenveto Pekingistä



S: Aateltiin tehdä jokaisen kohteen jälkeen vähän yhteenvetoa mielipiteistä ja rahasta. Mä kerron teille nyt ensiksi, kuinka paljon rahaa meni ja mihin ja sit muutamalla lauseella vähän mielipiteitäni Pekingistä. Jenni kertoo sitten postauksen lopussa, että mitä me kiinalaisista tai Kiinassa opittiin.

Rahaa meni:

- hostelli 4 yötä 576 juan eli 75,6e
- taksit 124,5 juan eli 16,3e
- metro 47 juan eli 6,2e
- ruokailut ravintolassa/kahvilassa 262,5 juan eli 34,5e
- vesi ja eväät kaupasta 68,9 juan eli 9e
- pääsyliput (Kesäpalatsi, Kielletty kaupunki, Taivaallisen rauhan aukio, retki Kiinanmuurille + gondoli ylös, yhen puiston pääsymaksu (nimeä ei muisteta)) 495 juan eli 65e
- tuliaiset 50 juan eli 6,6e

Yhteensä rahaa meni euroissa 212,9 euroa yhdeltä hengeltä. Oltiin vaihdettu rahaa 250 euroa per lärvi, joten mainiosti pysyttiin siinä missä pitikin. Muuri oli kallein reissu, mutta siitäkin kalliin teki lähinnä 120 juania maksanut gondolikyyti. Muurin takia kuitenkin Pekingiin menimme, joten siinä ei alettu säästelemään!

Kuten aiemmissa postauksissa on jo mainittukin, ei Peking oikein vakuuttanut. Liikaa ihmisiä ja liikaa sellaista hälinää. Hienoja paikkoja kaupungissa kyllä on, mutta ne tuntuu olevan juurikin niitä turistimestoja, jotka ovat sitten tietysti täynnä turisteja. Itse kaupunki ei oikein ollut mitenkään sävähdyttävä, vaan jätti aika kylmäksi. Paitsi oli hemmetin kuuma. Kokemus tämäkin, ja nyt on ainakin tullut käytyä Kiinassa!








J:

1. Suurin osa kiinalaisista naisista ei tuntunut meikkaavan. Naiset olivat kuitenkin ihan mielettömän tyylikkäitä ja melkein hävetti kulkea ite vieressä ihan rönttövaatteissa.
2. Kiinalaisilla on ihan omanlaisensa tapa kävellä. Lyhyitä askelia ja selkä vähän etukenossa.
3. Kiinalaiset on äänekkäitä.
5, Kiinalaisia on PALJON.
6. Näin monta kertaa kun miehet hieroivat mahojaan. Mitä lie tarkoittaa?
7. Kiinalaiset eivät häpeä tuijottamista. Kukaan ei kääntänyt katsetta pois kun jäi kiinni tuijottamisesta vaan jatkoi entistä tiiviimmin tuijottelua.
8. Luulin, että suomalaiset on riippuvaisia puhelimistaan. Tulin Kiinaan ja huomasin, että olin väärässä.
9. Kiinan liikenne on aivan hullu. Kyllä siellä mm. liikennevalot on, mutta lähinnä ilmeisesti diskovaloina.
10. Kiinalaiset tykkää koskettaa valkoista ihoa.



- Sofia ja Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)