sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

MAAILMAN YMPÄRI: Torakoita ja julkisuutta

J: Kirjoitettu 11.6.

TORAKKA! Olipas ihana herätä uuteen aamuun kun ensimmäisenä asiana vessassa huomaa torakan lavuaarissa. Sofialla oli varmaan vähän ihmeteltävää kun vessasta kuuluu yhtäkkiä kauhee kiljunta (en kyllä oikein tiedä, voiko mun rääkymistä kutsua kiljunnaks) ja pitkä liuta rehellisiä, suomalaisia kirosanoja. Voi olla, että koko muukin hostelli heräsi ihmettelemään. Hetki me siinä Sofian kans mietittiin, että mitä me sille torakalle tehdään ja sit minä rohkeana tyttönä otin vesipullon, tökin sen torakan sinne ja laitoin korkin visusti kiinni. On se jännä, minkälaisen reaktion noin pieni olento saa aikaan. 





Anyways, tänään käytiin Kielletyssä kaupungissa. Oli muuten aika mielenkiintonen kokemus. Ekana ku tultiin ulos metrotunnelista niin meidän kimppuun "hyökkäsi" kaksi todella ystävällistä ja sympaattista kiinalaista. He kysyivät, että tulisimmeko heidän kanssaan Kiellettyyn kaupunkiin ja ennen sitä kahville. He olivat todella kiinnostuneita Suomesta ja kyselivät hirveästi kysymyksiä ja kehuivat kuinka kauniita ja valkoisia olemme ja niin edelleen. Oltiin Sofian kanssa vähän hämmentyneitä. Käveltiin siis näiden kanssa lähelle Kiellettyä kaupunkia ja sitten kun nämä kiinalaiset pysähtyivät kahvilan eteen, me Sofian kanssa sanottiin, että taidetaan jatkaa matkaa kahdestaan. Tästähän he sitten suuttuivat ja toinen heistä hoki varmaan kymmenen kertaa, että "before you say it is ok".

Myöhemmin rupesin miettimään tätä touhua ja googlettelin vähän asiaa ja tultiin molemmat siihen lopputulokseen, että toi oli aika varmasti huijausyritys. Turisteja huijataan juurikin tuolla tavalla, että ensin kehutaan ja ollaan kiinnostuneita ja sitten pyydetään kahville/karaokebaariin/jne jossa sitten huijataan turisti maksamaan liikaa. En nyt aivan täysin varma ole, että mitä nuo huijaajat tuosta hyötyvät muuta kuin ne kahvit tai muuta semmoista. Toisaalta, säästö se on pienikin säästö.





Kielletyssä kaupungissa tulikin taas lisää mielenkiintoa meidän turisteiluun. Taidettiin laskea, että noin kymmenen kiinalaista halusi ottaa meidän kanssa yhteiskuvan. Tuli vähä sellanen olo, että ollaan mielenkiintosempia ku se itse Kielletty kaupunki. Teki mieli jo kysyä, että ettekö te koskaan oo nähnyt länsimaalaista? Siis hauskaahan se oli mut tosi hämmentävää! Onneks nää kuvaajat oli tosi ystävällisiä ja kiitteli kauheesti kiinaksi. Salakuvaajat ei sitten ollutkaan niin ihania. Niitäkin meinaan bongaili aina silloin tällöin :D Kuinkahan paljon sitä joutuisi pällistelyn kohteeksi jossain Kiinan maaseudulla kun Pekingissäkin on jo tuommosta?






Kielletty kaupunki itsessään oli kyl hieno paikka. Onhan nuo kaikki temppelirakennukset melko samanlaisia joka paikassa tuolla Kiinassa (kuten tän postauksen kuvista huomaatte - kuvat on sekä Kielletystä kaupungista että Kesäpalatsilta, jotta varmasti menisitte sekasin) mutta täytyy kyllä sanoo, että on keisareilla ollu aikanaan tilukset kunnossa kun tuolla Kielletyssä kaupungissa ovat asustelleet. Kelpais. Se alue oli ihan mielettömän iso eikä siellä varmaan edes päivä riitä, jos kaiken haluaisi kiertää. Meille riitti kyllä muutama tunti ja sen kaiken hienouden ihmettely sen kummemmin jokaisen rakennuksen historiaan tutustumatta.

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristäisivät päivääni :)